Vereniging

RKV Het Anker

Roei- en Kano Vereniging (RKV) Het Anker is een gloednieuwe roei- en kanovereniging in Ulft in de Achterhoek. We zijn opgericht op 14 maart 2012 en hebben momenteel meer dan 50 leden (maar daar zijn er vast alweer een paar bij als je dit leest). Onze ambitie is om uit te groeien naar een middelgrote vereniging die bijdraagt aan het laagdrmepelig kunnen beoefenen van de roei- en kanosport in de Achterhoek.

Onze naam danken we aan de thuishaven. Op dit terrein was voorheen de houthandel Het Anker gevestigd en zo is de locatie in de hele omstreek bekend. En hoewel we vooral willen varen en helemaal niet voor Anker willen gaan vonden we het mooi om deze naam te laten voortbestaan.

Botenhuis, vloot en vissers

Een roei-en kanovereniging oprichten is eenvoudig (je gaat gewoon naar de notaris) maar het vinden van een botenhuis, materiaal aanschaffen en het realiseren van een goede plek om het water op te gaan heeft heel wat meer voeten in aarde. We werken op dit moment hard om het allemaal te realiseren. We hebben al zo’n 15 kano’s en 3 roeiboten. Toen we nog geen vaste opslag hadden lagen die her in der bij leden in de schuur of onder een zeiltje in de tuin. Zodra ons botenhuis gereed is gaan we actief op zoek naar meer boten. In april 2012 is door de gemeente het terrein van het Anker officieel aangewezen als basis voor onze vereniging. Maar eerst moest er nog gesaneerd worden vanwege asbestvervuiling, daarna werd het fietspad en park aangelegd. Op 11 mei 2014 werd ons vlot feestelijk in gebruik genomen. In de tussentijd werd de achterste loods op het terrein verbouwd tot clubhuis van H.S.V. De Brasem; RKV Het Anker mag dit clubhuis ook gebruiken. Begin november 2015 werd er begonnen met het bouwen van ons botenhuis.

Medio 2020: we hebben meer dan 30 verenigingsboten, meer dan 50 leden en zijn groeiende en hebben een volwaardige botenloods voor kano’s en roeiboten.

Bestuur en werkgroepen

Een vereniging opzetten vraagt veel energie en creativiteit. Veel handen maken licht werk en daarom zetten we veel mensen om hun steentje bij te dragen. Om een en ander te stroomlijnen hebben we een bestuur en een kanowerkgroep benoemd.

Het bestuur is gekozen en geïnstalleerd tijdens de ledenvergadering en bestaat uit:

  • Sandra van Zaal (voorzitter)
  • <vacant> (penningmeester)
  • Adriënne Huizer (secretaris)
  • Hilde Bruins
  • Henk Wijnholts

De kanowerkgroep bestaat uit:

 • Rigo Heldoorn
 • Stephan Regtien
 • Hermen Plantinga (kanopolo)
 • Jan van Krieken

Statuten

Bekijk hier de
Statuten RKV Het Anker (tekst)

Aanmeldingsformulier Het Anker:

Download hier het Aanmeldformulier V4 .

Vastgestelde contributie:

Via deze link

Beleid en contributies RKV Het Anker 2021
vind je de vastgestelde contributie.

Huishoudelijk Reglement (HR)
Regels omtrent het verenigingsgebouw van de BrasemVeiligheid
In Veiligheid RKV Het Anker vind U gegevens over veiligheid bij RKV Het Anker.

Flyer
De flyer voor onze vereniging kun je via onderstaande link downloaden:
flyer het anker

Contact | Algemeen e-mailadres: info@rkvhetanker.nl Copyright © Roei- en Kanovereniging “Het Anker” 2012-2021